Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
29.03.10 Obisk Srebrenice, sprejem pri predsedniku občine dr. Radomiru Pauloviču, izročitev laternice iz porcelana z Ognjem miru in ljubezni
Na povabilo nevladne organizacije Orhideja NGO je Slovenski glasbenik in ustanovitelj Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob GIANNI RIJAVEC obiskal Srebrenico. Namen tridnevnega obiska je bil organizacija mednarodnega koncerta za mir »BELI GOLOB V SREBRENICI-THE WHITE DOVE IN SREBRENICA«, ki naj bi se v prihodnje »zgodil« v Srebrenici. Na koncertu, ki bi bil mirovniškega značaja bi nastopili glasbeniki iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Makedonije, Črne gore, Kosova, Italije, Avstrije, Madžarske in morda tudi iz drugih držav. Morebitni koncert bi bil nov kamenček v mozaiku prizadevanj za mir na svetu. Veliko simbolike pa je že v srečanju ustanovitelja fundacije Gianni Rijavca in predsednika občine Srebrenice dr. Radomira Pauloviča. Sprejem je bil v prostorih občine Srebrenica. Gianni Rijavec mu je izročil laternico iz porcelana z Ognjem miru in ljubezni. Ogenj miru in ljubezni gori v posebej za to izdelani skulpturi v Sloveniji, na Trnovem pri Gorici. Opozoriti je potrebno da je Rijavec omenjeno laternico z ognjem izročil že slovenskemu kardinalu v Vatikanu dr. Rodetu, papežu Benediktu XVI., in poglavarju armenske pravoslavne cerkve Gareginu II.. Mednarodni koncert za mir v Srebrenici, ki naj bi se zgodil predvidoma prihodnje leto naj bi bil začetek vsakoletnega mednarodnega zabavnoglasbenega festivala s pesmimi na temo miru in ljubezni.



Gianni Rijavec si je med obiskom Srebrenice ogledal tudi tamkajšnjo osnovno šolo Skelani,na teritoriju občine Srebrenica, kjer ga je sprejel direktor Ljubimko Katanič, ter znamenito pokopališče v Potočarih, kjer je pokopanih preko 8000 žrtev pokola-genocida v Srebrenici. Sprejem in obisk je z daljšim intervjujem obeležila tudi srbska nacionalna televizija RTS, Gianni pa je bil tudi gost v polurni oddaji na radiu Srebrenica.





Izročitev laternice z Ognjem miru in ljubezni predsedniku občine dr. Radomiru Pauloviču






Gianni v kraju Skelani pred spomenikom žrtvam vojne

domov
natisni
kontakt
zemljevid strani