Beli Golob
The White Dove
La Colomba Bianca
Die Weisse Taube
fundacija
Slovenski glasbenik Gianni Rijavec je leta 2002 skupaj s somišljeniki ustanovil mednarodno fundacijo Beli golob, katere poglavitna naloga je širjenje ideje o miru v svetu!
Velike misli največjega slovenskega pesnika dr. Franceta Prešerna izrečene v pesmi Zdravljica so navdihnile slovenskega glasbenika Giannia Rijavca, da je napisal glasbo in refren za pesem Beli golob. Pesem je torej sestavljena iz dveh kitic prešernove Zdravljice in Giannijevega refrena. To je čista misel, ki je osnovno vodilo fundacije pri njeni nalogi - širiti idejo o miru v svetu!


Aktivnosti fundacije so večji ali manjši projekti s katerimi se širi ideja o miru med ljudmi. Ker je osnova pesem Beli golob, so to največkrat glasbeni projekti (pesmi, plošče, koncerti). Namen je razširiti aktivnosti tudi na druga področja družbenega življenja (druga umetnost-likovna,dramska….., šport, politika, gospodarstvo, moda…). Ideja o miru mora zaživeti na vseh področjih družbenega življenja. Doseči je potrebno, da se v slehernega človeka«naseli notranji mir«, ki je pogoj za mir med nami!


Zaščitni znak fundacije je stiliziran beli golobček, delo umetnika Iva Kisovca.

Fundacijo upravljajo:

Ustanovitelj: Gianni Rijavec


Upravni odbor:

 • Gianni Rijavec

 • Ivo Kisovec - slikar, umetnik

 • Pavla Zadnikar Vencelj


 • V okviru fundacije delujeta še klub beli golob in članstvo v fundaciji:
 • Klub beli golob - združuje ugledne posameznike z vsega sveta, ki na podlagi svojega statusa v družbi finančno in moralno pomagajo fundaciji pri realizaciji osnovnega poslanstva, to je ŠIRJENJE IDEJE O MIRU V SVETU!

 • Članstvo v fundaciji - združuje vse pozitivno misleče ljudi
  Želiš postati član/ica mednarodne fundacije Beli golob, želiš širiti idejo miru, prijateljstvu, ljubezni, želiš spoznati nove prijatelje doma in po svetu? Piši na spodaj navedeni naslov!


 • Naslov: Mednarodna mirovniška fundacija Beli Golob
                   Trnovo pri Gorici 26
                   5252 Trnovo
                   Slovenija
                   Evropa    
                   E-mail:promo@white-dove.org
                   D.Š. 38319039
                   TRR: 04750-0000964813


  Oddelčne fundacije
  Fundacija ustanavlja oddelčne fundacije v drugih državah. Ustanovljena je oddelčna fundacija  v Italiji. Namen oddelčnih fundacij je enak kot namen matične fundacije - širiti idejo o miru v posameznih državah!

  domov
  natisni
  kontakt
  zemljevid strani